Integritetspolicy

Dreadshop respekterar sina kunders personliga integritet

Det här är Dread & Braids integritets-och cookie policy. (“Dreadshop”). Dread & Braids är ansvarig för behandlingen av personuppgifter på den här webbsidan.

Vi respekterar din personliga integritet och följer de regler som står i personuppgiftslagen.

Uppgifter

Vi skiljer på uppgifter vi fått in passivt och på uppgifter vi fått in aktivt. Passiva uppgifter är uppgifter som du inte vet att vi fått. Det kan till exempel vara uppgifter om vilka sidor du besökt och hur länge du besökt de sidorna. Det är uppgifter som förblir anonyma och som endast används för att kunna följa vår websida och för att kunna förbättra den.

När vi samlar in aktiva uppgifter, såsom adressuppgifter när du gör en beställning så får vi också din IP-adress. Det ärför att minimera risken för bedrägeri när det gäller betalningar och beställningar.  

Det är obligatoriskt att tillhandahålla oss med den information som vi behöver för att hantera din beställning. De uppgifterna känner du igen genom att det inte står någon astrix (*) vid de fälten.

Är du yngre än 16 år?

Om du är yngre än 16 år får du endast beställa med godkännande av dina föräldrar eller målsman som läst vår integritetspolicy.

Cookies

Cookies är små textfiler som samlas på din dator så att vår webbsida kan komma ihåg vem du är. Genom att använda cookies kan vår webbsida till exempel komma ihåg vilka produkter du lagt i din kundvagn.

Google Analytics

Dreads & Braids använder sig av Google Analytics, ett webbstatistiksystem som erbjuds av Google Inc. (“Google”). Google Analytics använder cookies för att hjälpa Dreadshop att kunna analysera hur kunderna använder webbsidan. Information som genereras av av cookies (inkl. IP-adress) skickas till Google och sparas på en server i USA.

Google använder informationen för att kunna följa hur webbsidan används, sammanställer rapporter för Dreadshop över aktiviteten på webbsidan och erbjuder andra tjänster med avseende på aktiviteten på webbsidan och internetanvändning. Google får ge den här informationen vidare om Google enligt lag blir tvingad till det eller om en tredje person bearbetar informationen förGoogle. Google kommer inte att kombinera din IP-adress med andra uppgifter som Google har.

Retargeting

När du besöker vår webbsida kommer cookies att lagras på din dator som kommer ihåg vad du är intresserad av. Det gör att vi kan visa retargeting annonser på andra webbsidor.

Den här tekniken samlar ingen personlig information som till exempel namn, telefonnummer eller e-post-adresser.

Om du önskar kan du alltid avanmäla dig ur vår retargetingkampanj.

Sökmaskiner

Dina personliga uppgifter som du uppger till oss indexeras inte av sökmaskiner.

Om du skriver in ett omdöme om en produkt kan det hända att att det indexeras av en sökmaskin. Det är alltså något som sker frivilligt.

Skydd av personuppgifter

De personuppgifter som du skickat till oss skickas alltid via en skyddad förbindelse. Den förbindelsen är baserad på moderna tekniker.

Retentionstid

Dreads & Braids sparar dina uppgifter så länge du har ett konto hos oss.

Dina personliga uppgifter på beställningar som du gjort sparas även efter du avslutat ditt konto. Om du inte vill det kan du meddela det via orders@dreadshop.se.

Kontrollera, korrigera och ta bort

Du kan kontrollera dina personuppgifter, korrigera eller ta bort. Kontrollera och korrigera kan du själv göra via “mitt konto”på vår webbsida.

Om du vill ta bort allt eller en del av dina uppgifter kan du skicka en förfrågan till orders@dreadshop.se.

Nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut med hjälp av ett opt-out-system. Så snart du angivit din e-post adress till oss när du öppnar ett konto så får du automatiskt ett nyhetsbrev.

Om du önskar att inte få något nyhetsbrev från oss kan du avanmäla dig via länken som står underst på alla våra nyhetsbrev.

Du kan också skicka ett mejl till orders@dreadshop.se för att ange att du inte vill få några nyhetsbrev.

Den här integritetspolicyn ändrades sist 9 september 2014.